KINOdiseea: Descoperă magia cinematografiei pentru copii

În perioada 12 – 15 octombrie, Bucureștiul devine centrul atenției pasionaților de film, în special pentru cei mai tineri cinefili. Ediția a XV-a a Festivalului Internațional de Film KINOdiseea aduce în prim-plan cele mai noi și captivante producții cinematografice pentru copii, precum și o serie de evenimente și activități speciale. Iată ce trebuie să știți despre acest eveniment unic în Europa Centrală și Sud-Est.

O Aventură Cinematografică pentru Tineri Cinefili

KINOdiseea XV se desfășoară pe durata a patru zile în diverse locații din București, oferind o experiență variată și captivantă pentru toți participanții. Aceste locații includ Sala Gloria, Sala Luceafărul, Prăjitoria Buimac și nJOY Club & Garden.

Ceea ce face acest festival cu adevărat special este faptul că intrarea la toate proiecțiile și evenimentele este complet gratuită. Această oportunitate unică de a experimenta magia cinematografiei pentru copii este deschisă pentru toți cei care doresc să participe.

Programul complet al festivalului, inclusiv orarul proiecțiilor și evenimentelor speciale, este disponibil pe site-ul oficial al KINOdiseea și pe pagina lor de Facebook. Acesta vă permite să vă organizați vizitele și să nu ratați nicio proiecție sau activitate care vă interesează. Pentru a vă asigura că veți avea loc la proiecțiile preferate, puteți face rezervări la adresa rezervari@kinodiseea.ro.

KINOdiseea XV este posibil datorită sprijinului financiar din partea Primăriei Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București acasă 2023. Detalii cu privire la programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB pot fi găsite pe site-ul oficial al ARCUB.

Festivalul KINOdiseea are o istorie impresionantă, începând din 2009. Scopul său a fost întotdeauna de a aduce în atenția publicului bucureștean cele mai noi și fascinante filme pentru copii. Aceste producții sunt adesea în premieră în România sau în Europa de Sud-Est, fiind apreciate la nivel internațional și premiate la festivaluri de profil. Festivalul oferă, de asemenea, filme cu tematici educative și sociale, care nu ar avea o prezență semnificativă în distribuția clasică de filme.

Pe lângă cele cinci filme incluse în competiția Kinodiseea Junior, micii spectatori se pot bucura de calupuri de scurtmetraje grupate în funcție de vârste. Secțiunea Panorama oferă două proiecții speciale de filme, iar copiii se pot implica în diverse activități precum spectacole de pantomimă, jonglerii, magie, dans și ateliere de terapie prin artă pentru a stimula creativitatea.

KINOdiseea este considerat cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est și este membru al ECFA (European Children’s Film Association). Cu peste 150.000 de participanți în cele 14 ediții anterioare, festivalul a demonstrat că cinema-ul pentru copii are un loc special în inimile tinerilor și a adus lumină și inspirație în viața acestora.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea, Ediția a XV-a, este o ocazie unică de a aduce magia cinematografiei în viața copiilor și tinerilor din București. Cu intrarea liberă, o gamă variată de producții de calitate și evenimente speciale, acest eveniment merită cu siguranță să fie inclus în calendarul oricărui cinefil în devenire. Nu ratați ocazia de a vă bucura de KINOdiseea și de a vă lăsa purtați în lumea minunată a filmului pentru copii!