Filmul MMXX al lui Cristi Puiu din 10 noiembrie în cinema

Cristi Puiu, un nume renumit în industria cinematografică românească, se pregătește să cucerească cinematografele cu cel mai nou film al său, intitulat “MMXX”. Cu premiera programată pe 10 noiembrie în cinematografele din România, acest film a stârnit deja interesul publicului și criticilor. Recent, ICS – International Cinéphile Society a descris “MMXX” drept “derutant, captivant, distractiv și minunat jucat”, creând astfel o anticipare considerabilă în rândul cinefililor.

Filmul a debutat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian și a strălucit în diverse festivaluri de prestigiu, printre care Zurich, Varșovia, Cottbus, Rio de Janeiro, Montreal, Salonic, Lisabona, Trieste, Vilnius și Goa. “MMXX” este mult mai mult decât o simplă explorare a pandemiei; este o incursiune în fragilitatea umană și disperarea de a găsi un sens într-o lume în schimbare rapidă. Așa cum spune Quinlan.it, filmul subliniază importanța lui Cristi Puiu în peisajul cinematografiei europene contemporane.

Cu umorul său inconfundabil, specific lui Cristi Puiu, și o notă de sensibilitate, “MMXX” ne transportă în viața a patru personaje în patru momente distincte în timp, surprinzând rătăcirile și dilemele acestora la răscrucea istoriei. Oana Pfifer, terapeută tânără și preocupată, se adâncește în lumea unor chestionare enigmatice. Fratele ei mai mic, Mihai Dumitru, se trezește prins într-o poveste complexă în timp ce se pregătește pentru aniversarea sa. Soțul Oanei, Septimiu Pfifer, se confruntă cu propriile temeri legate de sănătate în timp ce ascultă o poveste neobișnuită despre un incident din trecut. În plus, Narcis Pătrănescu, inspector la brigada de crimă organizată, se trezește în mijlocul unei întunecate anchete, care îi va testa limitele.

Ecranul devine un loc în care corupția, criminalitatea și lipsa de comunicare cuceresc totul, iar narațiunea se estompează pentru a deveni o simplă anecdotă, conform celor de la El Mundo. Filmul prezintă o privire profundă în lumea complexă și adesea contradictorie a personajelor lui Cristi Puiu.

Distribuția impresionantă a filmului include nume precum Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Dan Bordeianu, alături de Bianca Cuculici, Otilia Panainte, Laur Bondarenco, Florin Țibre, Igor Babiac, Adelaida Perjoiu, Aurelian Chioveanu, Marin Cumatrenco, Roxana Ogrendil și Adelina Ioana Toma.

“MMXX” este o coproducție Mandragora și Block Media Management, în colaborare cu YOUBESC (Republica Moldova) și cu sprijinul actoriedefilm.ro, Fit4You, Farmacia Ana, Chainsaw Europe (România) și Shellac (Franța). În România, filmul este distribuit de Iadasarecasa, iar lista impresionantă de producători include nume precum Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu și Anca Puiu.

Pentru mai multe informații și actualizări despre film, puteți vizita pagina oficială de Facebook a filmului “MMXX”.

Experimentează o călătorie cinematografică captivantă și derutantă în universul lui Cristi Puiu începând cu 10 noiembrie în cinematografele din România.