Filmul TOTEM intră în cinematografe

În perioada 11 – 19 octombrie, “TÓTEM,” filmul propus de Mexic pentru Premiile Oscar, va fi prezentat în cinematografele din România. Acest film semnat de regizoarea Lila Avilés a strâns recenzii laudative la nivel internațional și oferă o incursiune emoționantă în complexitatea vieții și morții.

Criticii l-au descris ca fiind “un microcosmos luminos, care hrănește sufletul și explorează iubirea profundă în fața durerii iminente.” The Playlist subliniază interacțiunile încărcate de semnificație dintre personaje, în timp ce Liternet notează că filmul construiește o poveste a vieții, de la geneză la sfârșitul său, evidențiind prezența peste tot, chiar și în absența fizică. Slant Magazine îl numește “un film de o frumusețe neașteptată,” care explorează teme precum iubirea, durerea, inocența și mortalitatea.

“Un dialog dificil și necesar” pe care filmul îl deschide este cum să vorbești cu un copil despre moarte, mai ales atunci când aceasta îi amenință pe cei dragi. Pentru a ajuta la inițierea acestei discuții, August Film organizează șase proiecții speciale în diferite orașe din țară, urmate de dialog cu un psihoterapeut. Aceste evenimente oferă publicului o oportunitate de a reflecta asupra subiectelor abordate în film și de a împărtăși gândurile și experiențele lor.

Matei Truța, co-fondator și managing partner la August Film, a declarat: “TÓTEM rămâne un subiect profund personal, un film asumat care a avut curajul să discute despre inocența copiilor în fața morții. Această temă, deși dificilă, necesită curaj, și sper că va contribui la o mai mare apreciere a vieții și la înțelegerea că moartea este o parte naturală a existenței noastre.”

Proiecțiile speciale au început pe 11 octombrie în București și Cluj, și se vor desfășura în următoarele zile și în alte orașe, cum ar fi Timișoara, Brașov, Iași și Constanța. În plus, dialogul despre viață, familie, iubire și dorințe va continua și pe canalele de comunicare ale distribuitorului August Film, unde provocarea #MakeAWish rămâne activă pentru publicul larg.

“TÓTEM” este o coproducție dintre Mexic, Danemarca și Franța, în colaborare cu companiile de producție Limerencia Films, Laterna, Paloma Productions și Alpha Violet Production.

Pentru informații suplimentare și bilete, puteți vizita site-ul oficial al filmului: https://augustfilm.ro/totem/