Dracula Film Festival – Festivalul Internațional de Filme Fantasy & Horror : Proiecții în premieră națională și cineconcerte

A XI-a ediție a festivalului internațional de film fantastic Dracula Film Festival se apropie cu pași repezi, aducând în prim-plan filme captivante și evenimente speciale. Această ediție a festivalului, care se desfășoară între 25 și 29 octombrie 2023, la Brașov, se anunță a fi una memorabilă, cu proiecții în premieră națională și cineconcerte care vor atrage atât iubitorii de film, cât și pasionații de muzică și cultură.

Dracula Film Festival se deschide cpe 25 octombrie, cu proiecția în avanpremieră națională a filmului “FIVE NIGHTS AT FREDDY’S”. Acest film este o adaptare a celebrului joc video de supraviețuire horror cu același nume și promite să ofere o experiență înfricoșătoare spectatorilor.

În aceeași zi, festivalul aduce un eveniment special pentru iubitorii de muzică și film. La Cinema Astra din Brașov, veți putea urmări filmul clasic “Dracula” din 1931, însoțit de un cineconcert cu muzică live interpretată de Massimo Zamboni, un renumit chitarist și compozitor italian. Acest eveniment special este un omagiu adus filmului clasic și va crea o atmosferă de neuitat.

Pentru prima dată în România la Dracula Film Festival. puteți vedea proiecția filmului “IT LIVES INSIDE / Răul din Interior”, un lungmetraj american de groază supranatural. Acest film, ce promite o experiență imersivă în convențiile de gen și mitologia hindusă, va fi prezentat

Festivalul vă oferă ocazia de a descoperi și filmul românesc “WARBOY”, regizat de Marian Crișan. Această poveste urmărește aventura unui adolescent care pornește într-o călătorie inițiatică prin Munții Apuseni pentru a-și salva caii de familie, oferind un unghi unic asupra sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial.

Alte două filme deosebite prezentate în premieră națională la festival sunt “SCARLET BLUE”, un mister-dramă cu o estetică aparte despre un secret sumbru de familie, și “POST MORTEM”, un film care spune povestea unui fotograf călător confruntat cu fantome într-un sat bântuit. Aceste filme vor aduce noutate și diversitate în lumea filmului fantastic.

Festivalul nu se oprește la proiecții de filme. După Gala de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, se va desfășura un cineconcert cu filmul “Faust, A German Folk legend”, însoțit de muzică live interpretată de artistul electronic Murcof. Această capodoperă a lui F.W. Murnau va fi o experiență de neratat pentru iubitorii de film și muzică.

Biletele sunt disponibile pe www.biletebrasov.ro, și programul proiecțiilor și al activităților din Dracula Film Festival va fi publicat în curând pe www.draculafilm.ro.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și este finanțat de Primăria Municipiului Brașov. Festivalul beneficiază de susținerea partenerilor instituționali, inclusiv Institutul Italian de Cultură București, Cinema Astra, Cinema Modern, Centrul Cultural Apollonia, și Muzeul Județean de Istorie Brașov. De asemenea, evenimentul este mediatizat de IQads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, și alți parteneri media.

De asemenea, evenimentul este sprijinit de RoImage 2000, Intercom Film, CAY Film și Mercenar Lab. Partenerul culinar al festivalului este Sergiana Poiana Mărului, iar mașina oficială a festivalului este Ford Brașov.

Pentru a fi la curent cu noutățile și evenimentele din cadrul Dracula Film Festival, puteți urmări pagina de Facebook.

Festivalul internațional de filme Fantasy & Horror Dracula Film Festival aduce o doză de magie înfricoșătoare în inima Brașovului, oferind oportunitatea de a descoperi cele mai noi și captivante producții cinematografice din acest gen.

Dracula Film Festival promite să fie o experiență memorabilă pentru toți iubitorii de film și cultură așa că ne vedem acolo !