Bucharest Best Comedy Film Festival: Râsul, oglinda spiritului uman

Bucharest Best Comedy Film Festival este un eveniment cinematografic unic în București, care aduce în prim-plan comedia sub toate formele și aspectele ei. Între 20 și 30 octombrie, capitala României se va transforma într-un oraș al râsului, în care filmele de comedie devin protagoniste și izvorăsc bucurie în inimile spectatorilor.

Într-o lume a filmului în care dramele și acțiunea sunt deseori în prim-plan, Bucharest Best Comedy Film Festival ne aduce o respirație de aer proaspăt prin concentrarea exclusivă asupra comediei. Evenimentul se distinge prin faptul că oferă oportunitatea de a experimenta comedie de calitate la televizor și într-un hub de filme, AMO LOUNGE. Acest festival aduce în atenție mai multe secțiuni și evenimente, toate legate de universul comediei.

Ce face Bucharest Best Comedy Film Festival să fie cu adevărat special? Simplu, toate filmele din festival sunt disponibile atât la TV, pe Cinemaraton, cât și la AMO LOUNGE, hubul de filme și evenimente din Parcul Drumul Taberei. Filmele, toate produse în România și în străinătate, cu accent pe producțiile europene, reprezintă creații recente, nu mai vechi de 2021, și sunt difuzate în premieră în România. Aceste comedii sunt realizate cu pasiune și grijă pentru a stârni râsul sincer al publicului. Printre titlurile din competiție se numără “Coco Ferme” (2023, Canada), “A Stasi Comedy” (2022, Germania), “Toilet” (2021, Italia), “Dog Lovers and Other Troubles” (2022, Cehia), “70 is just a number” (2021, Germania), și “Medias Hermanas” (2022, Peru). Un juriu format din personalități precum Irina Margareta Nistor, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Adrian Păduraru și Andrei Zincă va alege marele câștigător al festivalului.

Un aspect deosebit al festivalului este accesul liber la proiecțiile de la AMO Lounge, care încep la ora 20:00 și se desfășoară pe un ecran LED impresionant de 6×3 metri, creând o atmosferă cu adevărat cinematică.

EXPO COMEDY este o altă componentă esențială a festivalului, ce va avea loc între 21 și 30 octombrie la Biblioteca Națională din București. Aici, publicul va putea admira o expoziție amplă de caricaturi create de artiști români de renume, dar și postere de film care celebrează contribuțiile remarcabile ale unor figuri precum Elisabeta Bostan și Ion Popescu-Gopo la Centenarul GOPO. Un moment inedit îl reprezintă show-ul de caricaturi cu proiecție video, comentat chiar de celebrul autor Costel Pătrășcan. Actorul Horațiu Mălăele va expune și el numeroase caricaturi în stilul său binecunoscut. De asemenea, scenograful Ion Nedelcu, cunoscut pentru contribuțiile sale la clasicele comedii “Operaținea Monstrul” și seria BD, va prezenta o colecție de lucrări plastice în premieră pentru publicul român.

Festivalul include și un Workshop de arta actorului de comedie, care se va desfășura între 23 și 27 octombrie, la Biblioteca Națională din București. Aici, participanții au o ocazie unică de a învăța de la experți în domeniul comediei, precum Ardnt Schwering-Sohnrey și Nicoleta Petcu de la Let It Go Acting Studio. De asemenea, vor avea parte de masterclass-uri susținute de regizorul Nae Caranfil, maestrul Horațiu Mălăele, și alți profesioniști din industria cinematografică. Un modul special va fi prezentat de Gabriele Pinotta (Italia), regizor, scenarist și actor al filmului “Toilet,” care este în competiția festivalului. Un nou element, “Coregrafia și filmul muzical,” adaugă un plus de varietate programului.

În fiecare zi a workshopului, copiii talentați de la școlile artistice din București vor susține concerte de muzică clasică, îmbogățind astfel experiența culturală a participanților.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film se încheie cu evenimente speciale organizate la AMO Lounge, unde artiști și trupe iubite de public vor aduce distracție și bucurie în serile festivalului, culminând cu petreceri extravagante.

Așadar, Bucharest Best Comedy Film Festival este un eveniment ce pune comediei în centrul atenției, oferind publicului ocazia de a se bucura de comedie de calitate, expoziții creative și lecții valoroase despre arta actorului de comedie. Un festival care aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor și reflectă, în mod inedit, complexitatea și profunzimea acestei forme de artă.

Program filme AMO Lounge

Vineri, 20 octombrie, ora 20.00: Medias Hermanas (Peru, 2023) Prezență membri juriu Adrian Păduraru, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Enea Dabija

Sâmbătă, 21 octombrie, ora 20.30: Coco Ferme (Canada, 2023) Prezență Tristan Garcia, consilier economic Ambasada Canadei și membri juriu Adrian Păduraru, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Enea Dabija

Duminică, 22 octombrie, ora 20.00: A Stasi Comedy (Germania, 2023)

Luni, 23 octombrie, ora 20.00: Domingo (Mexic, 2023)

Marți, 24 octombrie, ora 20.00: film Risk and side effects (Austria)

Miercuri, 25 octombrie, ora 20.00: Mamma mu (Suedia, 2023), (desen animat)

Joi, 26 octombrie, ora 20.00: Dragoste pe muchie de cuțit (România, 2023) Prezență actori din film: Carmen Tănase, Vărul Săndel, Alin Panc

Vineri, 27 octombrie, ora 20.00: Toilet (Italia, 2023) Prezența actorului, regizorului și scenaristului Gabriele Pinotta, membri juriu, reprezentanți ai Institutului Italian de Cultură.

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 20.00: Dogs, Lovers and other troubles (Cehia, 2023)

Duminică, 29 octombrie, ora 20.00: Incocentul (Franța, 2023) Prezența Irina Margareta Nistor și membri juriu Adrian Păduraru, Gianina Corondan, Ioana Pavelescu, Enea Dabija

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul festivalului