TÓTEM – O poveste emoționantă despre familie

În curând, cinematografele vor găzdui o experiență cinematică profundă și emoționantă, o poveste captivantă despre familie și conexiunea cu esența vieții. “TÓTEM”, un film aclamat de critici și laureat cu Premiul Juriului la Bucharest International Film Festival (BIFF), va fi lansat în cinematografele din România începând cu 13 octombrie 2023. Cu o avanpremieră programată pentru 11 octombrie în 21 de orașe din țară, acest film promite să ofere o incursiune fascinantă în viața unei familii de clasă mijlocie.

Variety, o publicație de renume din industria cinematografică, a descris “TÓTEM” ca fiind “bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă.” Cu o poveste care explorează complexitatea relațiilor de familie și mecanismele interioare ale fiecărui membru al familiei, Filmul invită publicul să se identifice cu diferite puncte de vedere asupra acestei povești. Este un film care oferă libertatea de a reflecta asupra sensului vieții și al conexiunilor umane.

Regizoarea Lila Avilés, prezentă la proiecțiile din cadrul BIFF, a împărtășit cu publicul gândurile sale despre film: “Partea cu care aș vrea să rămâneți este că ‘TÓTEM’ este o odă adusă vieții, un omagiu adus familiei și prietenilor, dar mai ales iubirii. Viața este plină de momente complexe, dar fix asta o face atât de minunată.”

Filmul urmărește povestea lui Sol, o fetiță curioasă și carismatică de 7 ani, care petrece o zi întreagă la casa bunicului ei, ajutându-și mătușile să organizeze o petrecere pentru ziua tatălui ei. Pe măsură ce ziua avansează, telespectatorii vor descoperi adâncimea relațiilor și modalitățile inedite în care fiecare membru al familiei face față provocărilor. “TÓTEM” este o călătorie în lumea complexă a relațiilor umane, dezvăluind esența renunțării în aparentul haos al vieții.

Regizoarea Lila Avilés a explicat motivația sa pentru acest film: “Am vrut să fac un film despre comunicare, despre virtutea relațiilor inter-umane și legătura lor cu natura. În zilele noastre, ne cufundăm adesea în aspectele exterioare ale vieții și uităm să ne conectăm cu esența interioară. ‘TÓTEM’ vine ca un răspuns la întrebarea mea despre sensul conceptului de ‘casă’ sau ‘acasă’ și despre cum putem rămâne conectați într-o lume tot mai deconectată.”

Filmul a avut premiera internațională la Berlinale și a fost distins cu Premiul Juriului Ecumenic. De asemenea, a adus regizoarei Lila Avilés premii pentru Cea mai bună regie la festivaluri precum Beijing International Film Festival, Jerusalem Film Festival și Durban International Film Festival. “TÓTEM” este al doilea film al regizoarei, care s-a bucurat de succes la peste 60 de festivaluri din întreaga lume cu lungmetrajul său de debut, “The Chambermaid / La Camarista”.

Înainte de lansarea oficială în cinematografe pe 13 octombrie, “TÓTEM” va putea fi vizionat într-o avanpremieră specială în rețeaua Cinema City, în 21 de orașe din întreaga țară, pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00. Biletele sunt disponibile pentru achiziționare aici

Pregătiți-vă pentru o călătorie emoționantă în lumea lui “TÓTEM”, un film distribuit de August Film