Les Films de Cannes à Bucarest aduce în România: Killers of the Flower Moon cu Leonardo DiCaprio, Robert de Niro în regia lui Martin Scorsese

Les Films de Cannes à Bucarest, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de film din România, se pregătește să aducă publicului român cea mai nouă și captivantă producție cinematografică a lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon. Cu o distribuție impresionantă, în care se regăsesc nume precum Leonardo DiCaprio și Robert de Niro, filmul promite să fie unul dintre evenimentele cinematografice ale anului. Cu o premieră specială în afara competiției la Festivalul de Film de la Cannes, Killers of the Flower Moon a stârnit ovații și aplauze prelungite din partea publicului, pregătind terenul pentru o experiență cinematică de neuitat.

Filmul este inspirat de fapte reale din anii 1920, când membrii Națiunii indiene Osage din statul Oklahoma, care aveau cel mai mare venit per capita din lume datorită descoperirii petrolului sub pământurile lor, au început să fie uciși unul câte unul. Scenariul dezvăluie o conspirație sinistră din istoria recentă a Statelor Unite, punând sub lupă relațiile tensionate dintre SUA și populațiile indigene. Killers of the Flower Moon reușește să fie atât un western epic, cât și o poveste de dragoste, reflectând în același timp asupra unor subiecte profunde și importante.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care se desfășoară între 20 și 29 octombrie, aduce în premieră în România nu doar acest film excepțional, ci și alte opere de artă cinematografică semnate de regizori de talie internațională. Printre acestea se numără cele mai recente filme ale unor mari nume precum Ken Loach, Hirokazu Kore-eda și Michel Gondry.

Monster este un alt titlu notabil din selecția festivalului, premiat pentru cel mai bun scenariu la Cannes. Filmul ridică întrebări importante despre violența în școli și impactul acesteia asupra copiilor, părinților și a sistemului de învățământ. Hirokazu Kore-eda, unul dintre cei mai proeminenți regizori japonezi, aduce o empatie aparte în portretizarea copiilor și adolescenților cu probleme de comportament.

The Book of Solutions / Le Livre des solutions, semnat de Michel Gondry, este o comedie deșteaptă și autoironică despre lumea artei și a creației, cu un regizor bipolar și paranoic care aduce un element de psihoză și comic în aventura sa cinematografică.

Drama profund emoționantă The Old Oak, regizată de Ken Loach, explorează teme sensibile ale conviețuirii și înțelegerii într-o comunitate diversă, subliniind importanța empatiei și a dialogului în societate.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest îl aduce în prim-plan și pe regizorul francez Nicolas Philibert, câștigător al Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin. El oferă publicului o incursiune în lumea comunităților marginale și a celor care trăiesc într-un mod aparte. Retrospectiva sa aduce în fața spectatoriului filme precum Le Pays des sourds, care explorează lumea celor care trăiesc în tăcere, Être et avoir, care arată viața într-o școală mică din Franța, și Pe Adamant/Sur l’Adamant, un documentar observațional despre psihiatrie.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, prezentat de Orange România, cu sprijinul UniCredit Bank și parteneriatul unor branduri de renume precum Pepsi, Catena și Groupama, promite să ofere publicului român experiențe cinematografice memorabile. Cu o selecție diversă de filme și evenimente conexe, acesta este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din România.

Pentru informații detaliate despre programul festivalului și despre invitații speciali, vă invităm să accesați www.filmedefestival.ro și să urmăriți conturile de Facebook și Instagram ale evenimentului.

Cu distribuția românească a filmelor asigurată de RO Image pentru Killers of the Flower Moon, Bad Unicorn pentru The Book of Solutions / Le Livre des solutions, Independența Film pentru The Old Oak și Voodoo Film pentru Pe Adamant/Sur l’Adamant, festivalul aduce în premieră în România filme de excepție, demonstrând în continuare importanța și influența cinematografiei internaționale asupra culturii locale.