Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film KINOdiseea

Între 11 și 15 octombrie, Bucureștiul devine epicentrul cinematografiei pentru publicul tânăr, gazduind cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film KINOdiseea. Cu proiecții la Cinema Gloria și Cinema Luceafărul, precum și evenimente în locații speciale, acest festival promite să aducă magia filmului în inimile tinerilor și adolescenților.

KINOdiseea nu se rezumă doar la proiecții de filme; acest eveniment oferă o gamă variată de activități pentru a captiva și educa publicul tânăr. Pe lângă proiecții, festivalul va găzdui ateliere creative și spectacole captivante în diverse locații din București, inclusiv Prăjitoria Buimac, Liceul Internațional București, Școala 149 și Grădinița 160 din sectorul 3. Toate aceste evenimente sunt concepute pentru a oferi experiențe memorabile și inspirație tinerilor cinefili.

Ediția din acest an se împarte în trei secțiuni principale, fiecare cu un farmec unic. Competiția Junior aduce pe ecran filme premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr din întreaga lume, cum ar fi Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival și International Film Music Critics Award. Aceste filme, atât scurtmetraje, cât și lungmetraje, vor captiva publicul cu povești pline de aventură și imaginație.

Iată câteva dintre filmele din Competiția Junior:

  • “Zâna florilor și trolul de piatră” (Regia: Karla Nor Holmbäck): Povestea unei zâne a florilor, Rosa, care trebuie să-și învingă temerile pentru a-și salva prietena de la un trol de piatră.
  • “Katak – Beluga curajoasă” (Regia: Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay): O aventură plină de curaj și determinare a unei beluge pentru a-și îndeplini ultima dorință a bunicii.
  • “Aventurile lui Jules în lumea lui Asha” (Regia: Sophie Farkas Bolla): Povestea unui tânăr care descoperă o lume misterioasă alături de o fetiță indigenă numită Asha.
  • “Abbababb: 12 ore până la distrugere” (Regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir): O poveste despre aventura unui grup de copii care plănuiesc să aducă pe criminali în fața justiției.
  • “Vremea secretelor” (Regia: Christophe Barratier): O poveste plină de prime iubiri și secrete în Provența anilor 1980.

În plus, secțiunea “Panorama” prezintă filme pentru întreaga familie, incluzând “Mavka. Zâna Pădurii”

și “Fantoma din Canterville”, două povești care aduc magia și aventura pe marile ecrane.

Festivalul KINOdiseea este o oportunitate minunată pentru tineri și adolescenți să exploreze lumea filmului și să se bucure de povești captivante. Mai multe detalii despre programul complet și bilete pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului sau pe pagina de Facebook.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală Metropolis și beneficiază de sprijin financiar din partea Primăriei Sectorului 3, Centrului Național al Cinematografiei și alților. Acest eveniment face parte din Programul București acasă 2023, co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB.

KINOdiseea este o celebrare a magiei filmului pentru publicul tânăr și continuă să crească și să inspire tinerii cinefili din întreaga Europă Centrală și de Sud-Est. Cu peste 150.000 de participanți în cele 14 ediții anterioare, festivalul se bucură de un succes continuu și contribuie la cultivarea pasiunii pentru cinematografie în rândul generațiilor viitoare.