Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, Ediția a 15-a: Finanțare pentru Proiecte de Terapie Emoțională și Intervenții Psihosociale pentru Copiii cu Nevoi Speciale

Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediția a 15-a, a fost recent lansat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Această inițiativă este rezultatul colaborării dintre MOL România și Fundația Pentru Comunitate, care au deschis înscrierile pentru a finanța proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice. Programul vine cu un buget generos de 400.000 de lei pus la dispoziția ONG-urilor.

În cele 14 ediții anterioare ale Programului, s-au finanțat 265 de proiecte cu aproape 5 milioane de lei, având un impact pozitiv asupra peste 14.600 de copii și adolescenți. Proiectele au inclus terapie prin artă (cum ar fi muzica, desenul, pictura), terapie emoțională (prin jocuri de rol, jocuri dramatice și povești terapeutice), terapie ocupațională, terapie prin joc, stimulare senzorială și terapie asistată de animale.

Una dintre organizațiile premiate în ediția anterioară, Universitatea Emanuel din Oradea, a dezvoltat un proiect inovator intitulat „Cântăm și ne mișcăm pentru sănătate!”. Acest proiect a folosit muzicoterapie și kinetoterapie pentru a ajuta 60 de copii și adolescenți cu diferite afecțiuni. Rezultatele excelente au condus la acordarea unui premiu de 25.000 de lei pentru a derula un nou proiect în cadrul ediției din 2023 a Programului.

Organizațiile neguvernamentale interesate pot să își înscrie proiectele pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 18 octombrie, iar fiecare proiect poate primi finanțare în valoare de cel mult 25.000 de lei din bugetul total de 400.000 de lei.

Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, susținut de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, continuă să fie un pilon important în sprijinul copiilor și adolescenților cu nevoi speciale sau boli cronice. Acesta oferă oportunitatea de a îmbunătăți calitatea vieții acestor tineri și de a aduce o schimbare pozitivă în comunitatea lor. Dacă sunteți o organizație neguvernamentală cu proiecte relevante, aceasta este șansa de a obține sprijin financiar pentru a face o diferență semnificativă în viețile acestor copii și adolescenți.

Pentru mai multe informații despre Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor și pentru a vă înscrie proiectul, puteți accesa site-ul www.pentrucomunitate.ro