Nordic Film Festival la Timișoara – Descoperă Cele Mai Noi Comori Cinematografice Nordice!

Nordic Film Festival, cunoscut și ca #NordicFF, este evenimentul cinematografic de neratat din perioada 28 septembrie – 1 octombrie, care îți aduce farmecul și creativitatea cinematografiei nordice direct în inima Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023. Dacă ești un pasionat al filmului și vrei să explorezi universul cinematografic al țărilor nordice precum Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, atunci acest festival este pentru tine.

Cu o selecție impresionantă de 12 pelicule de lungmetraj, Nordic Film Festival continuă să impresioneze publicul cu diversitatea formelor și viziunilor artistice ale cineaștilor nordici. Indiferent dacă preferi drame captivante precum “A Perfect Normal Family” sau “Backyard Village,” sau ești în căutarea unei povești romantice cu “Girl Picture,” festivalul acoperă o gamă variată de genuri cinematografice. De asemenea, vei avea ocazia să te bucuri de filme pentru copii, horror, istorice, biografii și documentare.

NordicFF – Nordic Film Festival – Timisoara 2023

Louis and Luca – Mission to the Moon

Unul dintre punctele forte ale festivalului este subtitrarea filmelor în limba română și engleză, făcând experiența accesibilă pentru toată lumea. Dar #NordicFF merge și mai departe, oferind o experiență inclusivă pentru persoanele cu deficiențe de auz. Acestea vor putea urmări “Louis and Luca – Mission to the Moon” într-o versiune accesibilizată, în data de 1 octombrie, ora 14:00. După proiecție, participanții sunt invitați la un atelier de comunicare în limba semnelor române, intitulat “#surd în Timișoara/România/Europa,” care va fi condus de doamna Angela Mate, profesor psihopedagog/interpret pentru limba semnelor române, și invitații săi. Acest atelier promite să ofere o privire profundă în lumea fără sunete și va propune 23 de semne pentru a marca Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023.

Nordic Film Festival este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București, ceea ce demonstrează importanța și impactul său în peisajul cultural.

Aceasta este prima ediție a #NordicFF în Timișoara, dar festivalul și-a câștigat deja notorietatea în alte orașe din România, având ediții precedente în București (2018, 2020, 2022), Sibiu și Chișinău (2019).

Biletele sunt disponibile online pe site-ul oficial al Cinematografului Victoria, dar și la casieria cinematografului situat pe strada Ciprian Porumbescu nr. 2 din Timișoara. Este o ocazie excelentă de a susține acest cinematograf care tocmai a împlinit un an de la redeschidere și care este administrat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, partener în organizarea și promovarea acestei prime ediții a Nordic Film Festival în oraș.

Pentru mai multe informații, poți urmări paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival sau să trimiți un email la nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Așadar, nu rata ocazia de a călători prin lumea cinematografiei nordice la Nordic Film Festival în Timișoara. Descoperă povești captivante și viziuni artistice unice într-un cadru cultural de excepție. Biletele sunt în vânzare acum, așa că grăbește-te să-ți rezervi locul pentru această experiență cinematografică de neuitat!