Premieră mondială la București: Jose Carreras, Lara Fabian și Gheorghe Zamfir – vineri, 15 septembrie 2023

București, 15 septembrie 2023 – O seară deosebită se apropie cu pași repezi în capitala României, o seară în care muzica va uni inimile oamenilor din toate colțurile lumii. Este o premieră mondială, un eveniment excepțional, în care se celebrează geniul mondial al naiului, iar numele care strălucesc pe afiș sunt cu adevărat impresionante: Jose Carreras, Lara Fabian și Gheorghe Zamfir.

Sarbatorirea celui mai mare naist din toate timpurile, maestrul Gheorghe Zamfir, se va desfășura sub egida educației prin cultura într-o locație cu totul excepțională – Stadionul Arcul de Triumf din București. Acest stadion, renovat la cele mai înalte standarde, oferă toate utilitățile moderne necesare desfășurării unui eveniment de asemenea anvergură. Așa că, în această seară specială, publicul va fi răsfățat cu un regal muzical de neuitat, în care vocile mariilor artiști se vor împleti cu sunetul fermecător al naiului, oferind o experiență muzicală memorabilă.

Cântece etern iubite, precum “Volare,” “Je t’aime,” “Lonely Shepherd,” “Adagio,” “Moon River,” “Caruso,” “Amigos para siempre,” și multe altele, vor umple aerul cu emoție și bucurie. Nu vor lipsi nici ariile din opere celebre interpretate de cei trei titani ai muzicii. Această seară promite să fie unică și magică în același timp.

Gheorghe Zamfir – Maestrul Naiului

Gheorghe Zamfir este cunoscut în întreaga lume drept “Maestrul Naiului.” El a readus acest instrument muzical din obscuritate în luminile scenei mondiale și în atenția unui public modern. Albumele sale excepționale au ajuns în topuri internaționale, cucerind inimile ascultătorilor din toate colțurile globului.

Maestrul Zamfir a adus o nouă dimensiune naiului, combinându-l cu orga sau orchestră simfonică. De asemenea, el a extins repertoriul naiului, adăugând piese semnificative de la compozitori renumiți precum Bach, Vivaldi, Mozart, Puccini, Verdi, Schubert, Chopin, Schumann, Purcell și mulți alții. Este un artist care a demonstrat mereu versatilitatea naiului și a adus nuanțe magice în interpretarea muzicii clasice.

Una dintre cele mai impresionante realizări din cariera sa a fost cântatul pe scena Vaticanului în cadrul “Concerto di Natale.” Aici, el și-a demonstrat măiestria într-un cadru magnific și a împărțit scena cu alți artiști de calibru internațional.

De-a lungul carierei sale, Gheorghe Zamfir a colaborat cu cei mai mari artiști contemporani ai lumii, aducând contribuții semnificative în interpretarea muzicii lor de excepție.

Seara Unică în Lumea Culturală și Artistică

Evenimentul va fi susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta alternativă a dirijorilor David Gimenez, Daniel Jinga și Giora Linenberg. Alături de aceștia, se vor afla artiști de excepție precum Laura Bretan, copilul minune care a uimit lumea acum 7 ani în finala America’s Got Talent, și soprana internațională Alexandra Coman, alături de soprana Rodica Anghelescu, tenorul Alin Stoica și baritonul Mihai Dogotari, precum și naistele Daniela Ioana Ghiță și Cornelia Tihon.

Evenimentul va fi o îmbinare sublimă între muzică și multimedia, cu momente memorabile din arhiva personală a maestrului Zamfir și mesaje speciale aduse de mari personalități internaționale. Toate acestea vor fi puse în scenă de regizorul Claudiu Stan și de actorul Sorin Francu, cu sprijinul profesioniștilor în scenotehnică și videotehnică de la Arena Events, cel mai mare producător de evenimente de anvergură din România.

Amfitrioana evenimentului va fi inconfundabila Iuliana Tudor, care va parafa această seară drept un document istoric prin aniversarea maestrului Zamfir.

În această seară unică, talentul și pasiunea artiștilor vor crea momente magice ce vor rămâne întipărite în memorie și în suflete. Publicul este așteptat să se alăture în celebrarea măreției lui Gheorghe Zamfir, un adevărat compozitor și artist al secolului XX, și să participe la această premieră mondială de excepție în lumea culturală și artistică.

Nu ratați această ocazie unică de a fi martorii unui eveniment cultural extraordinar!

Bilete disponibile găsiți pe iabilet.ro și entertix.ro și bilete.ro