Nordic Film Festival vine la Timișoara: Descoperă Cele Mai Bune Filme Nordice în Capitala Europeană a Culturii 2023

Timișoara se pregătește să devină gazda primei ediții a Nordic Film Festival (#NordicFF) în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, la Cinema Victoria din Strada Ciprian Porumbescu Nr. 2. Acest eveniment cinematografic aduce în atenția publicului din Timișoara și din împrejurimi o selecție de 12 pelicule de lungmetraj, toate provenind din cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Cu filme din diverse genuri, de la dramă la romantism și de la horror la documentare, festivalul promite să ofere o experiență cinematografică unică. Află mai multe detalii despre acest eveniment impresionant în articolul nostru!

Program Diversificat: Nordic Film Festival oferă o selecție variată de filme, fiecare cu propriul său farmec și poveste de spus.

Dacă ești fan al dramelor, filme precum “A Perfect Normal Family” și “Backyard Village” sunt opțiuni excelente.

Pentru iubitorii de romance, “Girl picture” este alegerea potrivită, în timp ce cei mici se pot bucura de aventura animată “Supermarsu 2”.

Pentru cei curajoși, “Lamb” promite să aducă doza de horror necesară, în timp ce “Amundsen” te va purta într-o călătorie istorică fascinantă.

Povestea impresionantă a patinatoarei Sonja Henie este prezentată în filmul biografic “Sonja: The White Swan”, în timp ce “Maija Isola” aduce în prim-plan lumea documentarului. Cu siguranță, vei descoperi un spațiu cinematografic atipic și diversificat la Nordic Film Festival.

Accesibilitate Pentru Toți: Un aspect remarcabil al acestui festival este efortul de a face cinema-ul nordic accesibil pentru toți. Filmele sunt subtitrate atât în limba română, cât și în engleză, pentru a asigura înțelegerea și aprecierea acestora de către o audiție largă. De asemenea, persoanele cu deficiențe de auz au o oportunitate unică de a se bucura de cinematografia nordică, prin proiecția specială a filmului “Louis and Luca – Mission on the Moon” în data de 1 octombrie, la ora 14:00.

Sprijin Diplomatic: Nordic Film Festival beneficiază de sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București. Acest sprijin subliniază importanța culturală a evenimentului și contribuie la promovarea relațiilor diplomatice și culturale între țările nordice și România.

Istoricul Nordic Film Festival: Nordic Film Festival a fost inițiat în 2018 la București și de atunci a crescut în popularitate, având două ediții la București (în 2020 și 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău în 2019. De la debutul său, festivalul a avut un impact semnificativ în aducerea cinematografiei nordice în atenția publicului românesc.

Cum poți afla mai multe: Pentru a afla detalii complete despre program și alte informații, te invităm să urmărești paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Dacă ai întrebări sau sugestii, poți lua legătura cu organizatorii la adresa de e-mail nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Achiziționarea Biletelor: Biletele pentru Nordic Film Festival pot fi achiziționate atât online, cât și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara. Asigură-ți locul la proiecțiile dorite și pregătește-te pentru o experiență cinematografică fascinantă în Capitala Europeană a Culturii 2023!

Nu rata ocazia de a descoperi și aprecia cinematografia nordică de calitate la Nordic Film Festival din Timișoara. Este un eveniment cultural de neratat pentru cinefilii și pasionații de film din zonă, care promite să aducă o fărâmă din frumusețea și diversitatea țărilor nordice în inima Banatului.