Recenzie: The Equalizer 3 sau prestația explozivă și caracteristică a lui Denzel Washington

Dacă ești un fan al filmelor de acțiune și ai urmărit cu pasiune călătoria plină de adrenalină a lui Robert McCall, interpretat cu strălucire de Denzel Washington, atunci “The Equalizer 3” este un must-watch. Această ultimă parte din serie este cu adevărat excepțională, îmbinând secvențe uluitoare de acțiune cu explorarea mai profundă a personajelor.

Filmul începe cu o scenă de deschidere care este pur și simplu spectaculoasă. Este un moment deosebit, unul dintre preferatele mele din genul acțiune. De la bun început, ești gata pentru o călătorie nebună.

Cadrele filmate în Italia adaugă o notă de frumusețe și intrigă. Peisajele pitorești ale Italiei se contrastează cu imaginile înfricoșătoare ale torturii și relicvele îmbibate în sânge, creând o atmosferă sumbră, dar captivantă. Munca regizorului Antoine Fuqua strălucește în această parte mai întunecată și mai melancolică a seriei.

Denzel Washington oferă din nou o interpretare impresionantă ca Robert McCall. Portretizarea sa a lui McCall ca un om chinuit de antrenamentul și abilitățile sale este atât răbdătoare, cât și metodică. Lupta internă a personajului, simbolizată de inelul său de căsătorie, adaugă profunzime narativului.

Povestea este simplă, dar eficientă, în timp ce McCall se confruntă cu Mafia pentru a-și proteja noul său cămin italian. Haosul său calm și eficiența nemiloasă îl fac un justițiar captivant.

Chimia dintre Denzel Washington și Dakota Fanning, care se reunesc în acest film, a evoluat natural de la ultima lor colaborare. Dinamica lor pe ecran contribuie la atractivitatea filmului.

“The Equalizer 3” oferă mai mult decât acțiune; încorporează elemente, surprinzător, de groază, amintind de “Halloween”.

Deși filmul nu oferă răspunsuri la toate întrebările noastre, ne permite să apreciem călătoria personajului și pacea pe care o găsește. Este o concluzie potrivită pentru seria Equalizer.

Întreaga distribuție face o treabă fenomenală, cu Denzel Washington în frunte. Locația filmului, reprezentarea precisă a lumii sale și chimia dintre actori îl ridică la un standard de aur.

În ceea ce privește acțiunea, interpretarea lui Denzel Washington ca McCall este nemiloasă și eficientă. Adaugă o prezență stoică, dar amenințătoare personajului, chiar și atunci când mănâncă relaxat o mere peste un cadavru.

În concluzie, “The Equalizer 3” reprezintă o concluzie potrivită pentru serie, evidențiind talentul actoricesc al lui Denzel Washington și regia lui Antoine Fuqua. Îmbină acțiunea brutală cu profunzimea personajelor și oferă o experiență cinematografică captivantă. Dacă ești fan al francizei sau pur și simplu te bucuri de filme pline de acțiune, acesta este de văzut

Filmul întră în cinematografe din această seara fiind distribuit de InterComFilm

P.s. se vede și mai bine pe un ecran IMAX