Descoperă Filmele Premiate la BIEFF.13 – Festivalul Internațional de Film Experimental București

În fiecare an, pasionații de film așteaptă cu nerăbdare Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) pentru a descoperi producții cinematografice inovatoare și revoluționare. Ediția cu numărul 13, BIEFF.13, se anunță a fi una deosebită, aducând în premieră națională șapte filme premiate la festivaluri prestigioase din întreaga lume. Așadar, pregătește-te să fii martorul unor experiențe cinematografice unice în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2023.

BIEFF.13 – Un Festival de Prestigiu

BIEFF.13 este un eveniment cultural de primă importanță, co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului „București acasă 2023”. Acest festival aduce în prim plan filme cu o dimensiune experimentală, realizate de cei mai apreciați cineaști emergenți din întreaga lume.

Competiția Internațională de Lungmetraj

Competiția Internațională de Lungmetraj este una dintre secțiunile de bază ale BIEFF.13 și aduce în atenția publicului român șapte filme de excepție, prezentate în premieră internațională în cadrul altor festivaluri de prestigiu, precum Rotterdam, Berlin, Locarno sau FID Marseille. Aceste producții au fost apreciate de criticii de film din întreaga lume și au acum ocazia să fie vizionate pentru prima dată în România.

Cele Mai Așteptate Filme

Unul dintre filmele care atrage atenția în competiția de lungmetraj este documentarul experimental “De Facto”, regizat de Selma Doborac, originară din Croația. Acest film explorează subiecte sensibile, cum ar fi violența extremă și crimele împotriva umanității, fără a cădea în capcana reprezentării nocive a acestor teme.

Regizorul britanic Graeme Arnfield revine la BIEFF.13 cu filmul său “Home Invasion”, un eseu cinematografic care investighează evoluția soneriei și impactul acesteia asupra societății, pornind de la luptele muncitorești din secolul al XIX-lea și ajungând până în era cinematografiei narative.

Filmul “The Human Surge 3” al regizorului Eduardo Williams explorează conexiunile dintre trei grupuri de prieteni din diferite părți ale lumii și relația complexă dintre oameni și tehnologia pe care au creat-o.

Melisa Liebenthal revine la BIEFF cu “The Face of the Jellyfish”, un film care abordează temele identității și a percepției despre noi și ceilalți printr-un eseu ficțional plin de umor.

“La Palisiada” este un film impresionant al regizorului ucrainian Philip Sotnychenko, care explorează alienarea cotidiană și violența sancționată de stat în societatea de tranziție a anilor ’90.

Un Festival Cu Jurizare de Prestigiu

BIEFF.13 se bucură de prezența unui juriu de elită în Competiția Internațională de Lungmetraj, format din trei figuri proeminente din lumea filmului experimental și a artelor vizuale. Aceștia vor desemna câștigătorul secțiunii, iar premiul constă în valoare de 20.000 de euro, sub forma serviciilor de post-producție oferite de Avanpost.

Partenerii și Organizatorii

Festivalul BIEFF.13 este organizat de Asociația Culturală Manekino, în parteneriat cu Printor Com. Acest proiect cultural de amploare este finanțat de Ministerul Culturii și co-finanțat de Primăria Sectorului 2 și Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului „București acasă” 2023.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Avanpost, Dacin Sara, UCIN, ICR, Institutul Francez, Institutul Goethe și Institutul Italian de Cultură, iar partenerul media principal este Radio Guerrilla. De asemenea, BIEFF.13 beneficiază de susținerea mai multor parteneri media de prestigiu.

Concluzie

BIEFF.13 promite să fie o experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului român oportunitatea de a descoperi filme premiate la festivaluri prestigioase din întreaga lume. Cu un juriu de elită și o selecție impresionantă de filme, acest festival continuă să aducă la București cele mai bune producții cinematografice experimentale. Nu rata șansa de a fi parte din acest eveniment cultural unic în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2023.

Biletele sunt disponibile online, așa că asigură-ți locul la această ediție a BIEFF și pregătește-te să fii inspirat de creativitatea și inovația din lumea cinematografiei experimentale.