Explorând Cele 4 Instalații Imersive Complexe la NOVA Festival #4

În perioada 16 – 30 septembrie, fă-âi timp pentru a patra ediție a NOVA Festival, un eveniment inovator ce aduce împreună arta și tehnologia. Cu un focus pe experiențele imersive și interactive, festivalul ne introduce în lumea a patru instalații captivante, fiecare promițând să dezvăluie dimensiuni inedite ale sinelui prin intermediul spațiului, mișcării și introspecției. Află mai multe despre aceste opere de artă fascinante și cum poți să le experimentezi!

“Have you seen my body? a seascape”

Această instalație promite o călătorie imersivă de aproximativ 15 minute, în care amprentele digitale ale corpului tău sunt integrate în timp real în cadrul audio-vizual al instalației. Această experiență captivantă poate fi trăită în perioada 19 – 23 septembrie, la Centrul Național al Dansului București (CNBD), în intervalul orar 16:00 – 22:00. Pentru bilete, vizitează .

“Walk. a rhythm”

Dacă ești în căutarea unei experiențe care te va face să interacționezi activ cu arta, “Walk. a rhythm” este alegerea perfectă. Această instalație îți oferă oportunitatea de a construi un ritm propriu, ghidat de un performer, prin intermediul interacțiunii cu imaginile de pe ecrane. Această interacțiune jucăușă te va ajuta să-ți cunoști mai bine propriul corp. Instalația este deschisă în perioada 26 – 29 septembrie, la Teatrelli (Piața Alexandru Lahovari), între orele 16:00 – 22:00. Achiziționează bilete .

“Drawing Exercises”

“Drawing Exercises” este o instalație participativă creată pentru proiectul DIGI-Sense, care transformă publicul în performer. Această experiență te va ghida prin procese de înțelegere și atribuire de sens, folosindu-se de propriul tău corp și seturi de senzori care urmăresc mișcarea, orientarea, pulsul și nivelul de stres pe care le resimți. Această instalație este deschisă publicului pe toată durata festivalului, la AREAL Spațiu de dezvoltare coregrafică, între orele 17:00 – 21:00. Intră pentru bilete.

“AIO – All In One”

“AIO – All In One” este o instalație artistică imersivă care explorează anxietatea și cum aceasta se manifestă în corp. Prin sunet și imagine, instalația traduce datele de cercetare neuronală într-o experiență captivantă. Acest proiect dezvoltat în colaborare cu Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis aduce la viață 55 de videoportrete și 5 compoziții sonore în format Quadrophonic, oferind multiple perspective asupra anxietății. Vernisajul AIO va avea loc pe 16 septembrie la Galateca și va marca deschiderea oficială a NOVA Festival. Ulterior, instalația va fi accesibilă publicului până pe 21 septembrie, între orele 12:00 – 20:00, cu intrare liberă.

Aceste instalații complexe reprezintă doar o mică parte din bogăția de experiențe artistice pe care NOVA Festival le aduce în București. Pentru mai multe detalii despre aceste instalații și alte evenimente din cadrul festivalului, vizitează site-ul oficial NOVA Festival.

NOVA Festival #4 este un proiect al Asociației Prezent Continuu, prezentat de UniCredit Bank, și beneficiază de sprijinul unor parteneri de prestigiu, precum Institutul Francez din România, Goethe Institut, Ambasada Spaniei în România, Institutul Italian de Cultură și multe altele. Festivalul este un omagiu adus artei și tehnologiei și invită publicul să exploreze noi frontiere ale experienței umane într-un mod captivant și interactiv. Nu rata ocazia de a te conecta cu arta și tehnologia la NOVA Festival!