Cinema în Parcul Titan, săptămâna 2 – thrillere și un film de animație

Continuând tradiția, Cinema în aer liber aduce pe Insula Artelor din Parcul Titan încă trei săptămâni de divertisment cinematografic de înaltă calitate. Această experiență unică îi așteaptă pe cinefili să se bucure de unele dintre cele mai remarcabile filme ale ultimilor ani. Aceste pelicule au fost nominalizate și premiate la festivaluri de film de prestigiu din întreaga lume, inclusiv Premiile César, Globurile de Aur și Festivalurile de Film de la San Sebastián, Veneția și Cannes, iar unele au fost chiar înscrise în cursa pentru premiile Oscar.

Evenimentul, care are loc de marți până duminică, le oferă spectatorilor o gamă variată de filme, de la thrillere captivante la comedii amuzante, drame cutremurătoare și animații impresionante. Programul complet al acestor săptămâni de cinema sub cerul liber este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului: cinemainaerliber.ro.

Un aspect deosebit este că accesul la aceste proiecții este gratuit, oferind astfel posibilitatea tuturor să se bucure de magia cinematografului într-un cadru pitoresc. Iată programul pentru săptămâna a doua:

Joi, 24 august – One Piece Film: Red (2022), regia: Goro Taniguchi

Detalii: AG, premiera în România 2022, Japonia, 114 min. Premii: Câștigător al Premiului pentru Filmul de animație al anului la Tokyo Anime Awards și nominalizat pentru Cel mai bun film de animație la Premiile Academiei Japoneze de Film.

Sinopsis: Uta, cunoscută drept cea mai iubită cântăreață din lume, ascunde o identitate secretă în spatele vocilor angelice care o caracterizează pe scenă. Pentru prima oară, Uta decide să-și dezvăluie adevărata identitate în timpul unui concert live. Sala se umple de fani entuziasmați, printre care se numără și pirați nerăbdători să o vadă, precum și echipajul lui Luffy. Cu toții așteaptă cu sufletul la gură momentul în care această cântăreață de excepție va dezvălui un detaliu șocant: Uta este fiica lui Shanks!

Trailer: link

Vineri, 25 august – Decizia de a pleca / Decision to Leave (2022), regia: Park Chan-wook

Detalii: N15, premiera în România 2023, Coreea de Sud, 138 min. Premii: 2 nominalizări la BAFTA, alte 50 premii și 138 nominalizări.

Sinopsis: Hae-joon, un detectiv cu experiență, se ocupă de investigarea morții suspecte a unui bărbat care a căzut de pe vârful unui munte. A fost o sinucidere sau a fost cineva implicat? Pe măsură ce Hae-joon adâncește ancheta, suspiciunile se îndreaptă către soția decedatului, Seo-rae. Cu toate acestea, pe parcursul investigației, detectivul începe să simtă o atracție tot mai puternică pentru tânăra văduvă.

Trailer: link

HANDOUT IMAGE: Tawfeek Barhom in “Cairo Conspiracy,” from Tarik Saleh, a Swedish director of Egyptian descent. Image from Samuel Goldwyn Films press website. *USE ONLY WITH DIRECT COVERAGE OF (movie), ACROSS PLATFORMS, NO SALES, NO TRADES*. NO SALES. NO TRADES. FOR USE ONLY WITHIN THE SERIES’ PUBLICITY WINDOW. Photo Courtesy of Samuel Goldwyn Films

Sâmbătă, 26 august – Conspirație la Cairo / Cairo Conspiracy (2022), regia: Tarik Saleh

Detalii: N15, premiera în România 2022, Suedia, 126 min. Premii: Nominalizat la Palme d’Or și pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes, nominalizat pentru Cel mai bun film străin la Premiile César.

Sinopsis: Acest thriller politic are ca scenă Universitatea Al-Azhar din Cairo, un punct central al puterii în islamul sunnit. Adam, fiul unui pescar, devine primul membru al familiei sale care obține o bursă la Al-Azhar. Însă, în prima zi a anului universitar, Marele Imam moare în fața studenților adunați în curtea moscheii. Acest eveniment îl aduce pe Adam în mijlocul luptelor politice pentru putere, care implică serviciile secrete egiptene. Încercând să se infiltreze ca spion în aceste intrigi, Adam se găsește prins între interesele mari și credința lui într-o lume mai bună.

Trailer: link

Duminică, 27 august – Kompromat (2023), regia: Jérôme Salle

Detalii: N15, premiera în România în 2023, Franța, 127 min.

Sinopsis: Filmul urmărește povestea unui diplomat francez care lucrează în Siberia și care este arestat pentru deținerea de pornografie infantilă, fiind ulterior aruncat în închisoare. Inspirat din fapte reale, filmul explorează încercările eroului de a evade, în condițiile în care guvernul propriei țări pare să-l fi abandonat.

Trailer: link

Cinema în aer liber, organizat de Primăria Sectorului 3, reprezintă un efort continuu de a oferi publicului o alternativă la vizionarea filmelor acasă și de a promova cinematografia europeană și cea de autor. Cu echipamente de proiecție de ultimă generație, evenimentul asigură o calitate a imaginii și sunetului comparabilă cu cea din sălile de cinema de top din întreaga lume.

“Cinema în aer liber” este parte a rețelei “Europa Cinemas” și se bucură de sprijinul unor parteneri de prestigiu, precum Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, Zile și Nopți, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Cinefan, filme-carti.ro și movienews.ro.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre filmele programate, programul complet sau regulamentul evenimentului, vă invităm să vizitați site-urile primarie3.ro și cinemainaerliber.ro. Aici puteți găsi toate informațiile necesare pentru a vă bucura la maxim de această experiență cinematografică în aer liber.