Animest.18: între 6 și 15 octombrie, Festivalul de Film de Animație aduce dansul pe marile ecrane din București

Între 6 și 15 octombrie, pasionații de film de animație sunt invitați să se alăture celebrării dansului la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, cunoscut sub numele de Animest. Festivalul, un eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, promite să aducă entuziasmul dansului pe marile ecrane și să ofere o experiență cinematografică memorabilă.

Tema centrală a ediției Animest.18 este “Join the Dance!”, un apel la publicul festivalului de a se alătura dansului, atât în sensul propriu, cât și în cel figurat. Dansul va fi vedeta unei întregi secțiuni tematice și va oferi oportunitatea de a cunoaște mai bine această formă de expresie artistică.

Printre invitații speciali se numără celebrul cineast, animator și dansator francez Jean-Charles Mbotti Malolo, un adevărat expert în domeniu. El va susține un masterclass pe 11 octombrie la Centrul Național al Dansului București, oferind participanților o perspectivă unică asupra intersecției dintre dans și animație.

Sub îndrumarea directorului și selecționerului festivalului, Mihai Mitrică, împreună cu jurnalistul și istoricul de film francez Alexis Hunot, Animest.18 prezintă cinci programe tematice captivante care aduc dansul pe ecranele cinematografelor.

Acest lucru oferă spectatorilor șansa de a descoperi filme remarcabile, de la clasici precum Tango, câștigător al unui premiu Oscar în 1983, până la producții contemporane precum The Burden, un musical dark distins cu Cristal la Annecy în 2017.

Invitat special la Animest.18, Jean-Charles Mbotti Malolo este un artist cu un palmares impresionant. Pe lângă succesul său ca dansator și animator, a regizat și producții cinematografice care au fost nominalizate la Premiile César. Cu un background în animație și o abordare inovatoare, el a adus pe marile ecrane lucrări care au fost aclamate la nivel internațional.

Animest s-a impus ca un festival de referință în industria filmului de animație și a contribuit semnificativ la peisajul cultural din România. Un aspect distinctiv al festivalului este diversitatea sa, atât în selecția de filme prezentate, cât și în publicul pe care îl atrage. Festivalul a călătorit în întreaga țară prin intermediul programului Animest+, aducând magia animației în comunități din toate colțurile țării.

În concluzie, Animest.18 promite să fie o experiență cinematografică de neuitat, în care dansul și animația se unesc pentru a oferi publicului un spectacol unic. Pregătiți-vă pentru “Join the Dance!” și să vă lăsați purtați de magia filmelor de animație.

Pentru mai multe informații despre program și bilete, vizitați platforma Eventbook