O DUBLĂ EXPOZIȚIE LA TNB:
APEL LA MEMORIE. SĂ NU UITĂM…

Sâmbătă, 19 martie 2022, la ora 18.00, în Foaierul MEDIA al Teatrului Național I.L.Caragiale, are loc vernisajul unei duble expoziții (detalii amanuntite in comunicatul atasat) :

-Expoziția foto-documentară dedicată realizării lung-metrajului EXPERIMENTUL PITEȘTI, semnat de regizoarea Victoria Baltag, a cărui avanpremieră a avut loc recent în Sala ”Ion Caramitru” a TNB. Este expusă o selecție 250 de fotografii din cele peste 6000 care documentează un deceniu de muncă depusă pentru realizarea filmul artistic independent despre EXPERIMENTUL PITEȘTI, început în 2011 prin eforturile regizoarei Victoria Baltag și realizat prin munca voluntară a peste 600 de oameni. Lungmetrajul prezintă unul dintre cele mai înfiorătoare experimente de mutilare emoțională și fizică prin tortură ale regimului comunist, cunoscut drept ” Experimentul Pitești”.
Fotografiile sunt expuse în Foaierul Media al TNB- aripa Intercontinental

-Expoziția de pictură inspirată de ”Experimentul Pitești
Sunt expuse în premieră 3 lucrări ale lui Fag Negrescu (deținut în închisoarea din Pitești, între 1949-1951), precum și lucrări ale altor 6 artiști plastici contemporani inspirați de subiect: Dorin Apreutesei, Miron Geanina, Irina Doana, Adrian Sia Saba, Ionuț Constantin, Nora Cupcencu.
Lucrările de pictură sunt expuse în Foaierul Media al TNB- aripa Tudor Arghezi.

Curator : Mimi Necula (TVR)

Această expoziție se înscrie în demersul Victoriei Baltag de a organiza, pe parcursul întregului an 2022, o serie de evenimente cultural-educative în conexiune cu filmul de lung metraj și cu tema acestuia.

Organizator: Victoria Baltag, în parteneriat cu Teatrul Național I.L.Caragiale.

Dublă expoziție este deschisă publicului între 16 martie și 3 aprilie 2022, între orele 11-18. Intrarea liberă.